• Târgul ALEATârgul ALEA
  • SustainCoSustainCo
  • Consiliul Județean AlbaConsiliul Județean Alba

Conținut adăugat în în categoria Furnizori de date parteneri.
Ultima actualizare a acestei paginii a fost realizată în 15 July 2015.

Suntem Societatea de Transport Public Alba Iulia și încercăm, de câțiva ani, să ridicăm standardul transportului local la nivelul secolului 21. Am făcut foarte multe investiții în ultimii ani pentru ca cetățenii orașului nostru să poată circula în autobuze confortabile, curate, încălzite și ventilate corespunzător, cu acces pentru persoanele cu dizabilități și cu un orar care se respectă aproape la secundă.

Transportul public din Alba Iulia oferă fiecărui cetățean posibilitatea de a avea o viată socială activă, acces la serviciu, educație, autorități și servicii publice chiar dacă nu deține mașina personală, indiferent de rasă, religie sau venituri. Persoanele cu dizabilități pot circula fără probleme pe traseele din Alba Iulia: deținem autobuze cu podea coborâtă, cu rampă și sistem de îngenunchiere la bordură. Traseele noastre acoperă orașul în întregime astfel încât călătorii noștri ajung unde vor, când vor. Cu toate că suntem o companie 100% privată, ne considerăm un serviciu public având ca misiune să creștem permanent calitatea transportului de călători în municipiul Alba Iulia.

Angajament față de mediu

Compania este preocupată de inovarea și cercetarea în relația cu mediul. STP este primul operator român de transport public care a utilizat bio – combustibili în transportul urban de călători. Proiectul a fost dezvoltat în 2007, cu sprijinul Uniunii Europene, având ca partener Universitatea Tehnică din Cluj Napoca (Universitatea principală din Transilvania).

STP început o colaborare (Septembrie 2011) cu inventatorul Cornelius Birtok Baneasă, autor al unui filtru de aer special care reduce consumul de combustibil și crește puterea motorului. Pe unul din autobuzele STP a fost instalat experimental un astfel de filtru, observându-se, după aproximativ două săptămâni, o reducere de aproape 11% mai puțin, fără a se înregistra alte efecte secundare. Filtrul a fost distins cu Medalia de Aur la Salonul International de Invenții de la Geneva în 2012.