• Târgul ALEATârgul ALEA
  • SustainCoSustainCo
  • Consiliul Județean AlbaConsiliul Județean Alba

Conținut adăugat în în categoria Furnizori de date.
Ultima actualizare a acestei paginii a fost realizată în 2 March 2017.

Prin procesul de furnizare a datelor energetice, furnizorii de date ajută autoritățile locale și comunitatea în domeniul dezvoltării energetice durabile și a reducerii emisiilor de CO2.

Cei mai importanți furnizori de date sunt în domeniul producției și distribuției de energie electrică, gaz metan și combustibili. Furnizorii de date din domeniul transporturilor sunt de asemenea importanți pentru estimarea consumurilor de combustibil și a emisiilor de CO2 aferente unei regiuni.

Orice persoană juridică sau instituție publică poate pune la dispoziția observatorului energetic date energetice și poate semna Memorandulul de Cooperare ANERGO – Furnizori de date, devenind astfel un furnizor de date.

Semnarea Memorandumului prevede asumarea răspunderii pentru formatul, calitatea, frecvența și durata raportării datelor energetice. Datele energetice primite de la furnizorii de date care au semnat memorandumul de cooperare, vor fi utilizate pentru analiza consumurilor de energie de pe teritoriul localității pentru care datele au fost transmise și realizarea unor tendințe de consum în scopul comparării și evaluării pe termen lung a evoluției consumurilor de energie.

Aceste date vor fi utilizate de autoritatea locală pentru a realiza planul de acțiune în domeniul dezvoltării energetice durabile și raportarea consumurilor de energie pentru autoritățile locale semnatare ale Convenției Primarilor. Anexa 1 a Memorandumului de Cooperare ANERGO cu furnizori de date prevede tipurile de date energetice urmate a fi furnizate către observator și frecvența transmiterii acestora, stabilite de comun acord cu furnizorul de date.