• Târgul ALEATârgul ALEA
  • SustainCoSustainCo
  • Consiliul Județean AlbaConsiliul Județean Alba

Conținut adăugat în în categoria Autorități Locale.
Ultima actualizare a acestei paginii a fost realizată în 14 May 2015.

ANERGO are rolul de a facilita accesul la date energetice a autorităților publice locale prin stabilirea unor acorduri bilaterale care implică autorități publice și furnizori de date energetice. Observatorul va furniza la cerere, oricărei autorități publice care a semnat Memorandumul de Cooperare cu ANERGO, date energetice relevante pentru realizarea Inventarelor de Emisii solicitate semnatarilor Convenției Primarilor.

ANERGO va solicita în numele autorității locale partenere, date energetice de la orice furnizor de date care poate transmite informații privind teritoriul administrat de autoritatea locală incluzând date privind consumul de energie electrică, consumul de gaze naturale, date din domeniul transporturilor și altele. Autoritățile locale partenere vor furniza observatorului date energetice aferente clădirilor și serviciilor proprii. Pe baza acestor date autoritățile locale partenere vor primi la cerere rapoarte energetice pentru consumurile proprii.

Observatorul Energetic va realiza procesarea datelor primare primite de la furnizorii de date energetice și de la autoritățile locale partenere. Prelucrarea datelor energetice presupune procese de corecție, corelare și adaptare la formatele de raportare solicitate de Convenția Primarilor. Pe baza datelor energetice obținute se vor putea estima tendințele de consum și se va putea evalua impactul asuprea mediului.

Inventarele de emisii sunt rapoarte cu ajutorul cărora emisiile de CO2 sunt repartizate pe mai multe categorii categorii, pe baza consumurilor energetice din cadrul acestora. Inventarele de emisii cuantifică dioxidul de carbon din atmosferă aferent consumurilor de energie electrică, gaz metan lemne de foc și transporturi (benzină, motorină). Dimensionarea acțiunilor din Planurile de Energie Durabilă dezvoltate de către autoritățile locale trebuie să aibă ca referință inventarele de emisii astfel obținute, având ca obiectiv diminuarea efectelor negative asupra mediului.