• Târgul ALEATârgul ALEA
  • SustainCoSustainCo
  • Consiliul Județean AlbaConsiliul Județean Alba

Conținut adăugat în în categoria Știri.
Ultima actualizare a acestei paginii a fost realizată în 16 May 2015.

anergo_alea

Agenția Locală a Energiei Alba – ALEA a înființat ANERGO – observatorul energetic regional pentru colectarea, arhivarea, procesarea, și sinteza datelor energetice în scopul utilizării lor la Planurile de Acțiune pentru Energie Durabilă (PAED-uri) pe care autoritățile locale din regiune au obligația să le creeze și să le actualizeze periodic.

ANERGO a demarat procesele de analiză și structurare a datelor energetice brute primite de la furnizorii regionali de date. Pentru a îmbunătăți modul de colectare a datelor energetice de la autoritățile locale, ANERGO pune la dispoziția acestora un instrument online pentru furnizarea datelor energetice cu posibilitatea introducerii lunare a datelor de consum, pe măsură ce acestea se generează sau anual acolo unde este cazul.

Website-ul ANERGO accesibil la adresa anergo.alea.ro conține 3 secțiuni:

  1. Sectiunea de informații generale unde se vor regăsi tendințe energetice regionale anuale și informații generale privind rolul observatorului energetic și modul cum acesta își desfășoară activitatea.
  2. Secțiunea pentru autorități locale semnatare ale Memorandumului de Cooperare D4A prin care fiecare dintre acestea, în mod individual își vor putea accesa instrumentul online de introducere a datelor energetice.
  3. Secțiunea pentru furnizori de date energetice semnatari ai Memorandumului de Cooperare D4A unde, în mod individual, aceștia își vor vedea contribuția în procesul schimburilor de date energetice și realizarea Planurilor de Acțiune pentru Energie Durabilă.

De asemenea vor putea fi accesate online și listele actualizate ale semnatarilor Memorandumurilor de Cooperare conținând termenele de expirare ale acestora și posibilitatea de vizualizare a lor.

Pe lângă facilitarea schimburilor de date, website-ul Observatorului Energetic Alba – ANERGO va favoriza autoritățile locale și furnizorii de date parteneri să își promoveze prezența în domeniul schimburilor de date energetice și în mediul online, ca susținători ai inițiativei Convenția Primarilor – CoM și a dezvoltării energetice regionale durabile, conform prevederilor europene.